“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Muhammed el-Gazali është kundërshtues i Sunnetit

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (Allahu e mëshiroftë!)

Burimi: (Silsilet-ul-Huda uen-Nur (166)).

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

“Unë isha një herë në një mexhlis në të cilin ishte edhe Muhamed el-Gazali. Ai tha se nuk mendon se duhet falur dy rekate kur njeriu hyn në xhami, përderisa imami predikon (gjatë hutbes së xhumasë). Atëherë unë i thashë se, ka hadith nga Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) që tregon se duhet falur këto dy rekate. Ai tha: ‘Po, por Imam Malik nuk thotë kështu.’ Ky njeri ka mendime të shumta kundër Sunnetit.”

Shpërndaje: