Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Muslimani ndaj muslimanit ka këto obligime

www.perlatmuslimane.com

Profeti ﷺ ka thënë:

“Muslimani ndaj muslimanit ka gjashtë obligime.”

E pyetën: “Cilat janë ato o i dërguar i Allahut?”

Profeti ﷺ tha:

1.Kur ta takosh t’i japësh selam,
2.Kur të ftojë, t’i përgjigjesh ftesës së tij,
3.Kur të kërkojë këshillë, ta këshillosh,
4.Kur teshë dhe thotë ‘El-hamduliLah’, t’i thuash: ‘JerhamukAllah’,
5.Kur të sëmuret, ta vizitosh
6.Dhe kur të vdes ta përcjellësh (deri te varrezat).”

Transmeton Muslimi (2162).

Ebu Hurejra -radijAllahu anhu- transmeton se profeti ﷺ ka thënë:

Profeti ﷺ ka thënë:

“Muslimani ndaj muslimanit ka pesë obligime.”

1. T’ia kthejë selamin,

2. Ta vizitojë kur sëmuret,

3. T’ia përcjellë xhenazen,

4. T’i përgjigjet ftesës së tij dhe

5. Të lutet për të kur ai teshtin.”

Transmeton Bukhari (1240).

Shpërndaje: