“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Muzika e cila nuk nxitë emocionet

Komisioni i Përhershëm për Kërkime  dhe Fetva 

Burimi: Fetuaja nr 18420

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Disa thonë se muzika që nuk nxit emocionet është e lejuar, cili është mendimi juaj?”

Përgjigje: ”Të gjitha llojet e muzikës dhe të instrumenteve muzikore janë haram dhe asgjë nuk është përjashtuar prej saj. Është transmetuar në formë autentike se profeti ka thënë:

“Nga umeti im do të ketë disa njerëz të cilët do ta konsiderojnë të lejuar zinanë, mëndafshin (për meshkuj), alkoolin dhe instrumentet muzikore.”

Shpërndaje: