Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazfalësi e prish nijetin

Imam Muhammad bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Mexhmu-ul-Fataua (12/449)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimame.com

Pyetje: Cili është gjykimi që namazfalësi ta prishë nijetin gjatë namazit?

Përgjigje: Nëse ai e prish nijetin gjatë namazit, namazi prishet.

Profeti ﷺ ka thënë:

”Me të vërtetë, veprat vlerësohen sipas qëllimeve dhe secili do të shpërblehet sipas asaj që synojë.” 

Transmeton Bukhari (1) dhe Muslimi (1907).

Meqë ai e prish nijetin, prishet edhe namazi.

Shpërndaje: