Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi dhe sexhdja e leximit në dyshek nga sfungjeri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Lika Ramadani Maftuh 12/-9-1437

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/LIQO%20ASSALAMAH%20%2012%20-%209%20-%201437-1.mp3

Përktheu: Valdet Gahi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person është i shtrirë në krevat dhe e lexon Kuranin dhe arrin tek një ajet që urdhëron sexhden e leximit. A i lejohet që të bëj sexhde në dyshek nëse dysheku është i ndarë nga toka? A i lejohet gjithashtu që të bëjë sexhde mbi një shtrojë të tillë gjatë namazit nafile?

Përgjigje: Po. Atij i lejohet të falet në tokë dhe në dyshek pavarësisht nëse është nga sfungjeri ose ndonjë material tjetër. Profeti bëri sexhde në tokë, në dyshek dhe në qilim. Sfungjeri është si një qilim. Nuk ka asnjë problem.

Shpërndaje: