“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi gjatë turbulencave në aeroplan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (56)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%2021-03-1438H.mp3%2033.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ishte gati për të kaluar koha e namazit të sabahut, ndërsa isha ulur në aeroplan. Kur u ngrita për të shkuar për të marrë abdes, piloti na urdhëroi që të ulemi për shkak të turbulencave. Prandaj unë bëra tejemum në karrige dhe u fala. A kam vepruar korrekt?

Përgjigje: Kjo varet. Në qoftë se koha kalon para se aeroplani të zbret dhe namazi nuk bashkohet me namazin e ardhshëm, atëherë të lejohet të falesh në gjendjen tënde. Nuk është e mjaftueshme për të prekur duart në karrige. Nuk ka pluhur në të. Në këtë rast duhet të falesh ashtu si je. Nëse koha është duke kaluar dhe namazi nuk bashkohet me namazin e ardhshëm, të lejohet të falesh në gjendjen që je.

Shpërndaje: