“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi i burrit pas gruas së tij

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://binbaz.org.sa/mat/1174

 Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për një grua ti prij burrit të saj në namazin e natës nëse ajo ka memorizuar më shumë se ai? Burri i saj kishte humbur namazin e Ikindisë. Kur ai u kthye në shtëpi e gjeti atë duke u falur dhe u fal pas saj. A janë namazet e tyre të vlefshme?”

Përgjigje: ”Nuk është e lejueshme për gruan që t’i prijë burrit në namaz. Namazi i tij pas saj është i pavlefshëm duke u bazuar në shumë argumente. Prandaj ai duhet të përsërisë namazin e tij.”

Shpërndaje: