Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi i gruas nëse ajo lind pas agimit të diellit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Nur alad-Darb

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/drb-18-09-1436-01.mp3

Data e fetvas: 18/9-1436 ose 5/7-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një grua lindi pas ezanit të sabahut. A duhet ajo ta falë këtë namaz pasi të pastrohet nga hajzi i saj?”

Përgjigje: ”Nëse ezani u thirrë kur dielli kishte aguar, kjo do të thotë se koha e namazit kishte filluar. Nëse është kështu, ajo duhet ta përsëris këtë namaz kur ajo të pastrohet. Dhe në qoftë se ezani u thirrë para agimit të diellit, ajo nuk është e obliguar me asgjë.”

Shpërndaje: