Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi i personit të papërqendruar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Fataua alal-Haua 28-12-1435

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/f-28-12-1435-01_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kur është fjala për përqendrimin në namaz, kështu që unë gjithmonë kanë mendjen diku tjetër. A është namazi im i vlefshëm dhe i pranuar?”

Përgjigje: ”Namazi është i vlefshëm, por ti shpërblehesh vetëm përgjatë koncentrimit tuaj. Ti duhet të përpiqesh që të jeshë i përqendruar dhe ti shmangesh çdo gjëje që të shpërqendron. Mos hy në namaz nëse e ndien se ke nevojë të kryesh nevojën filozogjike. Mos hy në namaz nëse je pa frymë për shkak të një armiku ose ecjes. Këto janë disa nga faktorët që shkaktojnë përqendrim.”

Shpërndaje: