Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi i personit xhunub dhe atij me papastërti

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Mexhmu el-Kamilah li-Mu´allafat vol.7 fq.104

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse një person harroi dhe u falë ndërsa ai ishte xhunub, a duhet ta përsërit namazin?”

Përgjigje: ”Po, ai duhet ta përsërit namazin ndryshe nga personi që është falur me ndonjë papastërti. Lidhur me këtë ka mendime të ndryshme. Mendimi i njohur është se ai duhet ta përsërit atë, por mendimi i saktë është se ai nuk duhet ta përsëritë atë përveçse nëse ai e bëri këtë me dije dhe qëllimisht.”

Shpërndaje: