“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi nafile falet pas dhikrit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14856

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kam lexuar se është sunnet për të lexuar dhikrin me zë të lartë pas namazit të detyrueshëm. Cili është gjykimi për ta ngritur zërin? Ndonjëherë kjo mund t’i pengojë disa namazlive.

Përgjigje: Mos fal namaz nafile përderisa nuk e ke kryer dhikrin. Ata që ngriten menjëherë pasi që imami të ketë bërë teslim dhe e falin namaz nafile veprojnë gabim. Ata duhet të presin derisa ata të lexojnë edhkaret. Pastaj ata mund të ngriten dhe të falin namaz nafile. Gjithashtu është një ndales që ndalon faljen e namazit nafile menjëherë pas namazit të detyrueshëm përderisa nuk flet mes tyre (mes namazit farz dhe nafile) ose nuk e ndërron vendin.

Shpërndaje: