Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi në karrige

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (24)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është rregulli për tu falur ulur në një karrige? A është më mirë për tu falur i ulur në tokë?”

Përgjigje: ”Ai nuk duhet ulur në karrige dhe të falet në të, në qoftë se ai mund të ulet në tokë. Atij i lejohet të falet ulur në një karrige vetëm në qoftë se ai nuk mund të ulet në tokë. Kështu që ska të keqe për tu falur ulur në një karrige. Në këtë rast ai mund të ulet në karrige dhe të përkulet gjatë rukusë dhe sexhdes, ku për sexhde përulet më tepër sesa për ruku.”

Shpërndaje: