Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi pas imamit i cili lexonë ز në vend të ذ

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´hul Mexhid (34)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Jam falur pas një imami i cili gabonte gjatë sures ”El-Fatiha”. Në vend që të lexon ذ (d)الضَّالِّينَ(dalin) lexonte me ز (zalin). Cili është gjykimi për namazin tim? A duhet ta përsërisë atë?”

Përgjigje: ”Tregoj atij se kjo nuk është e lejueshme dhe korrigjoja leximin e tij. Është më sigurt që ta përsëritësh namazin tënd.”

Shpërndaje: