Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas imamit sufist

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali
Ehl-us-Sunneh ue alametuha
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi i faljes së namazit pas një sufisti që ka bidate dhe idhujtari të shumta. A ta fali namazin në shtëpi nëse nuk ka imam tjetër? Çfarë duhet të bëj?

Përgjigje: Nëse ia ke shpjeguar të vërtetën këtij sufisti dhe i ke treguar se ai ka idhujtari, bidate dhe devijime, dhe ai vazhdon të ndjekë besimin e tij, mos u fal pas tij sepse ai është kafir.

Nëse nuk ia ke shpjeguar të vërtetën, lejohet të falesh pas tij me kusht që t’ia shpjegosh të vërtetën.

Shpërndaje: