Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Namazi pranë fotografive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Al-Muntaka (1 / 357)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e vlefshme për një grua që të falë namazin afër një foto në një libër ose në një revistë? A është namazi i saktë nëse foto mbulohet apo mbyllet libri?”

Përgjigje: ”Është e urryer për një musliman që të falet përball fotos. Është urryer të falet namazi në një vend që ka fotot në mure. Por nëse fotot janë të nënvlerësuara dhe të nënçmuara në tokë ato nuk ndikojnë në këtë rast. Nuk lejohet mbajtja e fotove si kujtesë dhe si hobi. Engjëjt nuk hyjnë në shtëpitë ku ka qen dhe fotografi. Përveç kësaj Profeti sal Allahu alejhi ue selem urdhëroi për shkatërrimin e fotove.”

Shpërndaje: