Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ndalon fotografimet gjatë tavafit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’hul Mexhid (40)
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%206%20-%202%20-%201437.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë tavafit, pashë një burrë i cili i kushtonte rëndësi të madhe urdhërimit në të mirë dhe ndalimit nga e keqja; ai ndalonte pelegrinët nga të fotografuarit dhe urdhëronte gratë që të mbulohen. A veproi në mënyrë të saktë apo duhej të merrej me lutje në vend të kësaj?

Përgjigje: Veprimi i tij është i mirë. Nëse ai e bën këtë me urtësi dhe këshilla të mira, ai ka vepruar mirë.

Namazi i banorëve të Mekës në Muzdelifeh dhe Arafah.

Shpërndaje: