Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ndërmjetësimi për punësim

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (44)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%2017%20-0%204-%20%201437.mp3

Data e fetvas: 17-4-1437 ose 27-1-2016

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e mirë për të ndërmjetësuar për punësimin e një personi në mënyrë që ai të punësohet para konkuruesve të tjerë?”

Përgjigje: ”Në qoftë se ti kërkon që ai të punësohet përpara konkuruesve të tjerë të kualifikuar, atëherë ky ndërmjetësim është i keq dhe i padrejtë. Por në qoftë se ti ndërmjetëson pa manipuluar, atëherë kjo në përgjithësi është e padëmshme.”

Shpërndaje: