“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ndezja e dritave për të mos hyrë hajdutët

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa njerëz i lënë dritat të ndezura kur ta braktisin shtëpin për të udhëtuar në mënyrë që hajdutët të mos hyjnë për të vjedhur. A është kjo ndonjë mënyrë për ti´u mbështetur dikujt tjetër përveç Allahut?

Përgjigje: Jo. Kështu vetëm duket se dikush është në shtëpi. Kjo nuk është mbështetje në dikë tjetër përveç Allahut. Nëse ka ndriçim në shtëpi do të thotë se ka njerëz në të. Ky është qëllimi.

 

Shpërndaje: