Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Në cilin Xhenet jetoi Ademi?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu Fataua vol 2. fq.51

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili ishte xheneti në të cilën Allahu e lejoi Ademin (alejhis-selam) dhe gruan e tij të jetojnë?”

Përgjigje: ”E sakta është se Allahu lejoi Ademin dhe gruan e tij të jetojnë në xhenetin të cilin Ai ia premtoi të devotshmëve. Kjo është për shkak se Allahu (te’ala) i tha Ademit (alejhis-selam):

وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ

”E Ne i thamë: ”O Adem, ti dhe bashkëshortja juaj banoni në Xhenet…” 1

Kur xheneti përmendet duke u përgjithësuar atëherë është xheneti i përjetshëm që është në qiell dhe për këtë arsye kjo është konfirmuar në një hadith nga profeti (salAllahu alejhi ue selem) se Ademi (alejhis-selam) dhe Musa (alejhis-selam) diskutuan dhe Musa (alejhis-selam) i tha: ”Pse na dëbove neve dhe vetën tënde nga Xheneti?” dhe Allahu e di më së miri.”


1 El-Bekare 2:35

Shpërndaje: