Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ne duam një këshillë për nxënësit të cilët mashtrojnë (kopjojnë) gjatë testeve gjatë Ramazanit

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 39: Ne duam një këshillë për nxënësit të cilët mashtrojnë (kopjojnë) gjatë testeve gjatë Ramazanit.

Përgjigje: Nxënësit më patën hipur në qafë dhe nuk më dëgjonin. Kur i mbikëqyrja testimet e tyre, unë ua kujtoja atyre gjithmonë fjalët e profetit :

“Personi i cili e dekoron veten me diçka që ai nuk e zotëron është si personi i veshur me dy rroba të rreme.” 1

Ti duhet të kënaqesh me njohuritë që t’i ka dhënë Allahu. Mjafton t’u përgjigjesh pyetjeve.


1  Bukhari (5219) dhe Muslim (2129). 

Shpërndaje: