“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Detyra e gruas është që t’i shërbejë Allahut dhe pastaj burrit të saj

Imam Abdurr-Rrahman es-Sa’di (v. 1376)

Burimi: Tejsir-ul-Kerim, fq. 177

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Allahu (subhanehu ue te ala) ka thënë:

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ

”Burrat janë përgjegjës dhe mbikëqyrës për gratë, ngase Allahu ka graduar disa mbi disa të tjerët dhe ngase ata kanë shpenzuar nga pasuria e tyre.” 1

E gjithë kjo dëshmon se bashkëshorti vepron si kreu i gruas dhe zotëri, ndërsa ajo është robëreshë e tij dhe shërbëtore e tij. Detyra e tij është që të përmbush ato me të cilat Allahu (te ala) e ka obliguar atë. Detyra e saj është që t’i bindet Zotit të saj dhe pastaj burrit të saj. Prandaj, Allahu ka thënë:

فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ

”Gratë e mira janë respektuese…” 2

Do të thotë i bindet Allahut:

حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ

”Janë besnike ndaj të fshehtës.” 3

Kjo do të thotë i bindet burrit edhe në fshehtësi. Ajo kujdeset për burrin e saj lidhur me veten e saj dhe pasurinë e tij.


1-3 surja 4:34

Shpërndaje: