Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Në këtë rast bëhet obligim hixhreti nga një vend Islam tek një vend tjetër Islam

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan
Data e fetvasë: 16/2-1439
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Allahu ju dhëntë të mira shejkh i nderuar, ky pyetës thotë:

Ne jemi nga një vend Islam ku luftohet shfaqja hapur e sunnetit si p.sh lëshimi i mjekrës, mbulesa me hixhab e gruas dhe të tjera gjëra përveç tyre. Personi i cili kujdeset për pasimin e sunnetit has në vështirësi gjithmonë. Pyetësi thotë: A lejohet bërja hixhret nga ky vend tek një vend tjetër Islam?

Përgjigje: Jo a lejohet, por është obligim hixhreti (në këtë rast). Nëse personi nuk mundet të shfaq fenë e tij, obligohet që të bëjë hixhret. Nëse ka mundësi të bëjë hixhret obligohet të bëj hixhret.

Shpërndaje: