Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Në këtë rast ngrihen duart gjatë hytbes së xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (51)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjatë hytbes së xhumasë hatibi lutet për shi. A lejohet ngritja e duarve në këtë rast?

Përgjigje: Po. Imami duhet t’i ngre duart kur lutet për shi, edhe xhemati duhet ta bëjnë këtë. Përveç kësaj ata duhet të thonë: “amin” gjatë lutjes së tij. Kur ai lutet, ata duhet të thonë: ”amin”.

Shpërndaje: