“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Në këtë rastë nuk kundërshtohet mendimi i popullatës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (8)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13538

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A janë të pranuar fetvat që praktikohen nga popullata e një vendi në mënyrë që të mos lejohet kundërshtimi i tyre?”

Përgjigje: “Nëse njerëzit janë të kapur për një mendim që nuk kundërshton ndonjë argument, nuk është e lejuar për ta kundërshtuar atë. Sepse kjo është një lajthitje. Nëse ata janë të kapur për një mendim fikhu i cili nuk e kundërshton ndonjë argument, ai duhet të bashkohet me ta në mënyrë që të mos shkaktojë ndarje. Por në qoftë se mendimi shkon kundër argumenteve ai nuk pranohet.”

Shpërndaje: