Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fotot mbrenda në libra

Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 9349

Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz

Abrurr-Rrezak Afifi

Abdullah ibn Gudejjan

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i përfshin kjo edhe imazhet që janë brenda në libra, edhe pse nuk ka foto në kopertinë të librit?

Përgjigje: Po, kjo përfshihet në kuptimin e përgjithshëm të hadithit, madje edhe në qoftë se nuk ka një foto në kopertinë. Nga ana tjetër, nëse fytyra i fshihet apo i hiqet, atëherë ato nuk janë të përfshira në hadith.

Allahu na dhëntë sukses! Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Shpërndaje: