Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ne nuk nxjerrim vendime divorci në këto seanca

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdet-il-Fikh (42)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë i tha gruas së tij se janë divorcuar nëse ajo shkon tek halla saj. A konsiderohet kjo divorc? Çfarë duhet të bëjë ajo dhe ku duhet të shkojë?

Përgjigje: Ejani nesër tek Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva ose shkoni në një gjykatë (ku trajtohen këto çështje). Ne nuk japim vendime divorci në këto seanca. Çështja duhet të shqyrtohet dhe të nënshkruhet. Për shembull, a jeni divorcuar më parë? Të gjitha këto duhet të merren parasysh si masë sigurie.

Shpërndaje: