Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Tek ne ezani thirret pesë minuta pas perëndimit të diellit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (22)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsirayat-05-07-1435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në qytetin tonë ezani thirret pesë minuta pas perëndimit të diellit. A na lejohet ta prishim agjërimin para thirrjes së ezanit?

Përgjigje: Agjërimi prishet pasi dielli të ketë perënduar. Nëse e shihni se ai ka perënduar, ju e prishni agjërimin pavarësisht nëse ezani është thirrur apo jo. Por në qoftë se ju nuk e shihni perëndimin, nuk duhet ta prishni agjërimin deri sa të thirret ezani. Kjo është më e sigurt për ju në mënyrë që të mos e prishni agjërimin para perëndimit të diellit.

Shpërndaje: