Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëna ja pren flokët vajzëz me një frizur të djemëve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (31)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ja kam prerë flokët e vajzës sime pesë vjeçare në model që i ngjan atyre të djemëve. Arsyeja pas kësaj është se ajo nuk më lejonte që t’ia lidhë flokët. Sirezultat, i moslidhjes së flokëve ajo merrte pamje të shëmtuar. A mëkatoj unë me këtë veprim? A është e ndaluar vetëm për një grua të pjekur që të ngjasojë me burrat apo edhe për fëmijët?

Përgjigje: Ajo është mëkatare kur ajo pren flokët e vajzëz në model të djemëve. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka mallkuar gratë që ngjasojnë burrat. Ështëe detyrueshme që fëmija të shmanget nga ajo që shmangen të rriturit. Fëmija nuk mëkaton por mëkaton kujdestari i fëmijës nëse ai e lejon fëmijën të bëjë diçka që është e ndaluar për të rriturit. Leri flokët e vajzës ashtu siç janë. Nuk duhet të veprohet diçka e ndaluar për t’ia rregulluar flokët asaj. Gruaja duhet të pendohet tek Allahu dhe të mos e përsëris këtë veprim.

Shpërndaje: