Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse autoritetet ndalojnë këmbimin e valutave

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdet-il-Fikh (43)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykini për të punuar me këmbim valutor nëse autoritetet e ndalojnë këtë për shkak se kjo e dëmton ekonominë?

Përgjigje: Nëse ata e ndalojnë këtë, ai nuk duhet ta bëjë këtë. Atëherë le të kërkojë jetesën e tij në përmes ndonjë profesioni tjetër.

Shpërndaje: