Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse detyrohesh me forcë për të bërë kufër, nuk bëhesh kafir

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Ligjërata: “Et-Tekfir bejnel-Ifrat uet-Tefrit

 Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ju e përmendët se nëse detyrohesh me forcë për të bërë kufër, nuk bëhesh kafir. Cilët janë kufijtë që e justifikojnë personin e detyruar për të bërë kufër?”

Përgjigje: “Personi justifikohet kur kërcënohet me jetë, apo me rrahje, ose i merret nëpër këmbë nderi, dhe se mënyra e vetme për të shpëtuar nga kjo situatë është t´u jep atë që e kërkojnë. Megjithëkëtë, kjo kërkon që ta dënojë aktin me zemër dhe të ketë bindje të plotë në besim. Ky është kufiri që të justifikon.”

Shpërndaje: