Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse ia jap zekatul-fitrin, ai do ta shesë atë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Nëse e di se nëse ia japë zekatul-fitrin një personi të varfër, ai do ta shesë atë menjëherë, a lejohet t’i jepet atij?

Përgjigje: Çfarë të intereson ty kjo, pasi që është i varfër, jepja atij zekatul-fitrin dhe ta shpenzojë atë, ai mund të ketë nevojë për shitjen e tij, nuk ka të keqe në këtë. Nëse i jepet atij, ai e posedon atë dhe e shpenzon atë sipas nevojës së tij. Po!

Shpërndaje: