Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse një grua nuk mund të dallojë në mes të gjakut-menstrual, gjakut-istihada apo gjak tjetër

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua ue rasa’il Shejkh Ibn Uthejmin (4/275)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një grua nuk mund të dallojë në mes të gjakut që i vie se a është gjak-menstrual, gjak-istihada (gjaku që vjen nga organi gjenital që nuk është gjak-menstrual) apo gjakut tjetër, çfarë duhet të bëjë ajo?

Përgjigje: Rregulli bazë është se gjaku që del nga kjo grua është gjaku-menstrual derisa ajo të bindet se ai është gjak-istihada. Prandaj ajo duhet ta konsiderojë si të tillë derisa ta dijë se ai është gjak-istihada.

Shpërndaje: