Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse një sasi e madhe e ujit përzihet me një sasi të vogël të papastër

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (1/87)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhammed bin Ali el-Hanbeli el-Ba’li (v. 777)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Në përgjithësi unë ende nuk di ndonjë argument se një sasi e madhe e lëngut bëhet e papastër nëse bie papastërti në të pa e ndryshuar atë. Unë nuk e di se në çfarë argumenti mes tij dhe Allahut mbështetet personi i cili e konsideron të papastër këtë. Të ndalohet diçka e lejuar është sikurse të lejohet diçka e ndaluar. Ai që ka një njohuri tek e cila referohet dhe mbështetet, atij i lejohet që ta pasojë atë njohuri. Nëse ai nuk ka asgjë tjetër për të sjell përveç pasimit të verbër, atëherë mospajtimi rreth kësaj është i njohur. Allahu (Te ala) ka thënë:

وَلاَ تَقُولُواْ لِمَا تَصِفُ أَلْسِنَتُكُمُ الْكَذِبَ هَذَا حَلاَلٌ وَهَذَا حَرَامٌ لِّتَفْتَرُواْ عَلَى اللّهِ الْكَذِبَ إِنَّ الَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى اللّهِ الْكَذِبَ لاَ يُفْلِحُونَ

“Mos i thoni asaj rrenës së gjuhëve tuaja: ”Kjo është hallall e kjo është haram” e të shpifni ndaj Allahut rrenën. Vërtet, ata që shpifin rrenën ndaj Allahut, nuk kanë shpëtim.” 16:116

Shpërndaje: