Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse pak ujë përzihet me papastërti që nuk e ndryshonë atë

Alameh Abdullah bin Abdurr-Rrahman Ebu Butejn (v. 1282)

Burimi: ed-Durar us-Sannieh fi Axhuibah en-Nexhdieh Vol 4. fq.144

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Shejkhu u pyet; ”Nëse pak ujë përzihet me nexhasah (papastërti) që nuk e ndryshonë atë?”

Përgjigje: ”Ajo që ne konsiderojmë të jetë më e sakta është se ai ujë është i pastër, dhe se ai nuk bëhet i papastër përveçse nëse ndryshohet (ndryshon shijen e tij, ngjyrën apo erën). Megjithatë, është më mirë të marrësh atë që është e sigurtë, të cilën ne e bëjmë në mënyrë që të largohemi nga mosmarrëveshjet.”

Shpërndaje: