“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Nëse qeni lëpin trupin apo rrobat e njeriut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (2)
Përktheu: Valdet Gashi www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si e pastron njeriu trupin dhe rrobat e saj nëse një qen e lëpin atë?

Përgjigje: Duhet të pastrojë vendin ku është lëpirë shtatë herë.


Ebu Hurejra -radijAllahu anhu- transmeton se i dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Nëse qeni pi në enën e ndokujt, le ta pastrojë atë (enën) shtatë herë.” Umdetul Ahkam (6).

Ndërsa tek Muslimi: “herën e parë me dhe.”

Abdullah Ibn Mugafel Muzeni -radijAllahu anhu- transmeton se i dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Nëse qeni pi në enë, lajeni atë shtatë herë, e herën e tetë fërkojeni me dhe.”

Shpërndaje: