Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngazëllo, Mekë

Imam Ibn Kajim el-Xheuzijeh (v. 751)

Burimi: Hidajat-ul-Hajara, fq. 129

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Argumenti i gjashtëmbëdhjetë janë fjalët e Isaisë në lidhje me Mekën:

”Ngazëllo, o shterpë, që nuk lindje; fol duke bërë tesbih, gëzohu, ti që nuk provoje dhembjet e lindjes! Familja jote do të jenë më shumë se familja ime, thotë Zoti.”

Me fjalët “familja jote do të jenë më të shumtë se familja ime” i referohet Jeruzalemit, ndërsa “shterpë” është Meka. Meka nuk lindi asnjë profetë para profetit Muhammed ﷺ. Është e pamundur që Jerusalemi të jetë “shterpë”, pasi që ky qytet është qyteti i profetëve dhe qyteti i shpalljës. Në këtë qytet kanë lindur shumë profetë.


1 Isaia (54/1).

Shpërndaje: