Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngjitja e thonjve, qerpikëve dhe flokëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (61), min: 1.15.30

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid-%2029%20-0%206-1438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: Një grua pyet nëse asaj i lejohet që t’i ngjisë qerpikët artificial.

Përgjigje: Ato kanë dispozitën e flokëve që varen mbi flokët tjera. Ajo zgjat flokët:

“Allahu e mallkoftë gruan që ua zgjat flokët (me flokë tjera) dhe atë që kërkon që t’i zgjaten flokët.” 1

Nuk është e lejuar për të zgjatur qerpikët, flokët apo thonjtë. Ato madje kanë edhe thonjtë të ngjitur. Kjo nuk është e lejuar. Kjo është e ndaluar. Kjo është falsifikim dhe mashtrim.


1 Bukhari (5941).

Shpërndaje: