Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngjyra e rrobeve të gruas

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (68 B)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet gruas të vesh rroba të bardha, të gjelbërta apo ndonjë ngjyrë tjetër në qoftë se kjo i përket traditës të popullit të saj dhe veçanërisht në qoftë se ajo luftohet për veshjen e saj të zezë?”

Përgjigje: ”Nëse kjo i përket traditës së popullit të saj, është në rregull që ajo të vesh rroba të bardha. Megjithatë, rrobat e saj nuk lejohet që të duken si rrobat e burrave. Ngjyra nuk ka rëndësi me kusht që veshja e saj të jetë e ndryshme nga veshja e burrave. Por në qoftë se ngjyra nuk i përket traditës së popullit, ajo duhet të vishet në përputhje me traditën e popullit. Përgjatë traditës ajo mund të vesh rroba të zeza, të gjelbërta ose të kuqe dhe të mbulojë fytyrën dhe duart.”

Shpërndaje: