Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngrejtja e zërit ndaj prindërve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14677

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ngritja (duke refuzuar) e zërit dhe irritimi kur i shërbejmë prindërve në një nevojë të tyren, (a bëhet shkak) që të mos shpërblehemi apo të mangësohet shpërblimi?”

Përgjigjja: ”Po.

فَلاَ تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَلاَ تَنْهَرْهُمَا

”… mos u thuaj atyre as ”uh!” dhe as mos i kundërshto ato…”

Mos iu drejto (mos iu fol) atyre me diçka të cilën e urrejnë edhe në qoftëse ajo gjë është e vogël. Po!”

Shpërndaje: