Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngrënia e ëmbëlsirave për Vitin e Ri

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur nr (1018)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet për të ngrënë ëmbëlsira këto ditë?”

Përgjigje: ”Çfarë ëmbëlsirash?”

Pyetje: ”Ata festojnë Vitin e Ri dhe han ëmbëlsira atë ditë.”

Përgjigje: ”Kjo nuk është e lejuar. Kjo është përngjasim  me kufarët.”

Shpërndaje: