“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ngrënia e zardafit

Imam Abdullah bin Ahmad bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/887-888)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1195 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për ngrënien e mishit të zardafit1.

Ai tha:

“Të gjitha kafshët që sulmojnë dhe shqyejnë me dhëmbët e tyre janë shtazë grabitqare. Të gjithë zogjtë që gjuajnë me kthetrat e tyre janë të ndaluar për tu ngrënë.”


1 Shih: https://sq.wikipedia.org/wiki/Zardafi

Shpërndaje: