Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngritja e duarve gjatë lutjes në hutben e së premtës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (12), min: 47.25

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-26-10-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet ngritja e duarve gjatë lutjes së imamit në hutbe?

Përgjigje: Nëse hatibi bën dua për shi, duhet edhe ai dhe të pranishmit të ngrenë duart. Kështu bëri i dërguari (salAllahu alejhi ue selem) dhe sahabët. Kjo vlen pra gjatë lutjes për shi, gjatë hutbes së të premtes. Përndryshe, nuk është e lejuar për të ngritur duart gjatë hutbes së të premtes. As njerëzve të pranishëm nuk u lejohet të ngrenë duart. Kjo është bidat. Ata duhet të qortohen për këtë.

Shpërndaje: