Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngritja e duarve pas ezanit dhe pas namazit farz

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (6)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir–14340127.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A ka ndonjë bazë në Sheriat ngritja e duarve pas namazit farz dhe në kohën mes të ezanit dhe ikametit?”

Përgjigje: ”Jo. Duart nuk duhet të ngrihen pas ezanit. Lejohet të bësh lutje por pa i ngritur duart. Nuk ka argument për këtë. E njëjta gjë vlenë edhe për namazin farz; Ai nuk duhet ti ngrit duart pas namazit, por lejohet të bësh lutje pa i ngritur duart, sepse nuk ka dëshmi për të.”

Shpërndaje: