Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nijeti për agjërim

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua Erkanul-Islam, fq. 466

Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet për çdo ditë të ramazanit të bëjmë nijet apo mjafton nijeti për agjërimin e tërë muajit?

Përgjigje: Mjafton një nijet në fillim të ramazanit, sepse edhe nëse nuk e bën nijetin e agjërimit të ditës përkatëse, në natën e saj ai veçse e ka bërë njetin në fillim të muajit.

Mirëpo, në qoftë së e ndërpret agjërimin gjatë muajit të ramazanit për shkak të udhëtimit, apo sëmundjes apo për diçka tjetër, atëherë obligohet ta bëj nijetin sërish, sepse e ka ndërprerë agjërimin për shkak të udhëtimit apo sëmundjes, apo për diçka të ngjashme me këto dyja.

Shpërndaje: