Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një burrë i moshuar nuk është në gjendje të agjërojë

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 43: Një burrë i moshuar nuk është në gjendje të agjërojë. A duhet ta ushqejë një të varfër për çdo ditë apo gjashtëdhjetë njerëz të varfër në muaj të Ramazanit?

Përgjigje: Ai duhet të ushqejë një të varfër për çdo ditë të humbur.

Gjashtëdhjetë njerëz duhet të ushqehen kur burri i thotë gruas së tij se ajo është për të si shpina e nënës së tij (bën dhihar). Kjo nuk është në lidhje me të ushqyerit gjatë Ramazanit.

Është më e sigurt për t’i dhënë ushqim dhjetë të varfërve pasi të kenë kaluar dhjetë ditë të Ramazanit, pastaj pasi të kenë kaluar njëzet ditë dhe më në fund edhe dhjetë në fund të Ramazanit.

Shpërndaje: