Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një burrë u martua me një grua të ve pa pëlqimin e birit të saj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë jam martuar me një grua të ve, pa miratimin e djalit të saj. Ajo është 57 vjeçare, unë jam 27 vjeçar. A është martesa ime e saktë?”

Përgjigje: “Në qoftë se ajo është martuar me leje të një kujdestari i cili është më i afërt se ai, si p.sh i ati i saj ose ndonjë tjetër prej bijve të saj, atëherë injorohetkundërshtimi i tij. E në qoftë se nuk ka pasur ndonjë më të afërt se ai dhe ata u martuan pa pëlqimin e tij, ata mund t’i drejtohen gjykatësit për të shqyrtuar këtë çështje.”

Shpërndaje: