Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një dallim mes Ibn Abdul-Uehabit dhe ISIS;it

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Ligjërata ”Uasijjat-un-Nebij”

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/wasiyah%20nabi%20%20-%2021%20-%2011%20-%201436.mp3

Data e fetvas: 21/11-1436 ose 5/9-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa njerëz të cilët janë të ndikuar nga Khauarixhët e justifikojnë vrasjen e muslimanëve në Siri (Sham) duke e krahasuar atë me shejkh Muhammed bin Abdil-Uehabin kur ai shkatërroi statujat dhe ringjalli ligjin e Allahut. Si refuzohen të tillët?

Përgjigje: Shejkh Ibn Abdil-Uehabi nuk bëri asgjë pa lejen e pushtetarit. Në fillim ai vetëm i ndaloi këto çështje. Kjo ndodhi vetëm pasi ai i kishte premtuar pushtetarit Muhammed bin Su’udit (rahimehullah) betimin për bindje. Pra, është pushtetari ai që bënë këto gjëra.

Shpërndaje: