Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një divorc apo tre?

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1135-1136)1
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1578 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për një burrë që divorcohet nga gruaja e tij tre herë në të njëjtën kohë (i thotë tre herë: të kam bërë divorc, të kam bërë divorc, të kam bërë divorc) por ka për qëllim një divorc. 

Ai u përgjigj: Kjo llogaritet si tre divorce.

U pyet se cili është gjykimi nëse ai e bënë divorc një herë, por ka për qëllim tre herë (por nuk i shqipton këto tre divorce).

Ai u përgjigj: Kjo llogaritet si një divorc. Synimi merret parasysh vetëm në gjëra që janë të paqarta, jo në gjëra që janë të qarta.

Shpërndaje: