Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një foto e cila është mendjelehtësi!

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika el-Bab el-Maftuh (150 B), min: 15.11

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë mendoni për t’i bërë foto njeriut nga prapa shpinës?

Uthejmin: Pse bëhet kjo?

Pyetësi: Disa e bëjnë këtë si përkujtim.

Uthejmin: Përkujtimi bëhet nga shpina?!

Pyetësi: Disa udhëtarë bëjnë këso fotografi si përkujtimi.

Uthejmin: O vëlla, kjo nuk bën. Unë nuk mund ta imagjinoj këtë. A e fotografon një person të panjohur nga pas shpinës? Ti nuk e di se kush është në foto.

Pyetësi: Po, kjo ndodhë.

Uthejmin: Nëse është kështu kjo është mendjelehtësi. Unë nuk jap fetua në gjëra që janë mendjelehtësi. Edhe nëse kjo ndodhë, atëherë kjo nuk është imazh; dmth kjo është sikurse hija, sikurse kur njeriu ecë nën rrezet e diellit ndërsa i shfaqet hija.

Shpërndaje: