Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një kurban vlen për të gjithë antarët e shtëpisë

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Bab el-Lika el-Maftuh (4 A)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë jeton me fëmijët e tij, përfshirë edhe një djalë të madh i cili është i martuar dhe i punësuar. Ata hanë dhe pinë së bashku në shtëpi. A duhet të therin ata vetëm një kafshë të vetme për Kurban Bajram?

Përgjigje: Një kurban vlen për të gjithë në shtëpi edhe nëse janë disa persona që jetojnë në të. Nëse disa vëllezër hanë së bashku dhe jetojnë në të njëjtën shtëpi, ata duhet të therin një kurban edhe pse kanë gra të ndryshme. E njëjta gjë vlen për babain që jeton me djemtë e tij edhe pse njëri prej tyre është i martuar; ata duhet të therin një kurban.

Shpërndaje: